Tuesday, May 20, 2014

Afrikkalainen kukka & Isoäidin neliö

Isoäidin neliö oli minulle tuttu juttu, mutta en ollut sitä aikoihin tehnyt. Halusin kokeilla sitä ja muistella, miltä sen virkkaaminen tuntui. Ulkoa en ohjetta muistanut, mutta ohjeen nähtyäni se muistui nopeasti mieleen. Virkkasin isoäidin neliöstä neulatyynyn.


Löysin netistä hyvän videon isoäidin neliöön. Mielestäni erityisen hyvää siinä on se, että videolla näkyy ohjeet virkkaukseen. Videolla näkyy siis tekstinä, mitä milläkin kierroksella tulee tehdä.



Afrikkalainen kukka on mielestäni hyvin samantuulinen kuin isoäidinneliö. Isoäidinneliössä kierrokset ovat kaikki samanlaisia, pylväiden määrä vain kasvaa. Afrikkalaisessa kukassa taas kierrokset eroavat toisistaan, mutta lukemalla ohjeita kukan saa nopeasti ja helposti valmiiksi. Mielestäni afrikkalainen kukka oli helppo virkata. 



Todella selkeän ohjeen afrikkalaiseen kukkaan löysin Kodinkuvalehden nettisivuilta. Sivustolla oleva rakennekuva oli mielestäni todella selkeä ja jokaisen virkatun kerroksen oma väri helpotti hahmottamista.






Käspaikassa oli ohje afrikkalaiseen kukkaan myös englanniksi:






Koulumaailmaa ajatellen nämä ovat mielestäni ihania virkkaustöitä! Ne opettavat ohjeenlukutaitoja ja opettavat virkkausmerkkejä. Toisaalta ne valmistuvat myös nopeasti, joten niitä voi innolla tehdä monta ja erilaisin värikokeiluin. Mielestäni koulun jämälangat voisi käyttää afrikankukkien ja isoäidinneliöiden virkkaukseen. Näistä voitaisiin sitten koota yksi iso peitto/seinätekstiili koulun yleisiin tiloihin.


Tällaisen afrikkalaisen kukan sain tehtyä. Mielestäni tämä malli on kyllä kaunis.


Ja tältä näyttää 7-veljestä langasta tehty isoäidinneliö.



 Virkkasin pieniä kukkia, jotka voisi laittaa isoäidinneliöiden päälle. Näistä saisi kivoja neulatyynyjä lahjaksi.

Itse innostuin näistä niin paljon, että aloin virkata ystävän tulevalle vauvalle torkkupeittoa vaunuihin :) Katsotaan, millainen siitä tulee.


No comments:

Post a Comment