Tuesday, May 20, 2014

Varrasvirkkaus

Tämä oli minulle myös kokonaan uusi tekniikka. En päässyt tunnille, joten opiskelin sen kotona videon avulla. Mielestäni tämä oli todella toimiva tapa opetella uusi tekniikka. Katsoin videon kerran läpi, jotta hahmotin kokonaisuuden. Tämän jälkeen katsoin videon pätkissä. Katsoin videota aina hetken ja pysäytin videon. Tämän jälkeen tein varrasvirkkausta aina videon pätkän verran eteenpäin. Sitten taas katsoin videota hieman ja tein perässä. 

Tässä olen luonut silmukat muoviselle "vartaalle".




Tässä kuvassa näkyy, miten varrasta pidetään virkatessa. Eli se on pystysuorassa ja virkattu ketju on vartaan oikealla puolella.



Videoiden käyttäminen toimisi varmasti myös koulumaailmassa. Etenkin siitä syystä, että tablettien käyttö tunneilla on yleistynyt. Uskonkin, että tulevaisuudessa tulen tekemään omia opetusvideoita, joita oppilaat voivat katsella työskentelyn lomassa. Nämä videot voivat toimia apuopettajina ja näin ollen opettajan apua tarvitaan vähemmän. Tämä on hyvin tärkeää, sillä usein opettajalla on tekstiilityöntunneilla kädet täynnä töitä oppilaiden auttamisessa.

Takaisin varrasvirkkaukseen. Tekniikka oli mielestäni aika yksinkertainen ja sitä voisi hyvin soveltaa koulumaailmaan. Vartaan sijasta voi käyttää esim. viivoittimia, mitä varmasti kouluilta löytyy. Varrasvirkkaamalla saa mielestäni kaunista pintaa aikaiseksi. Varrasvirkkauksessa silmääni miellytti villalangasta tehty pinta puuvillalangasta tehtyä pintaa enemmän. Ehkä pinta oli näin "puffympi" tai kuohkeampi. 

Alla olevat kokeilut on tehty 7 veljestä -langasta.




Alla oleva kokeilu on tehty puuvillalangan jämästä, minkä löysin lankakoristani.



Tein siis pari kokeilua ja ne onnistuivat hyvin. Tämä oli minun yksi lempparitekniikoista, joita opin kurssin aikana! :) Haaveilen, että tekisin joskus vielä pussukan tai laukun tällä tekniikalla.

No comments:

Post a Comment