Tuesday, May 20, 2014

Pelottava ja kamala neulekone

Tänän se koitti; koneneulonnan opettelu. Itse inhoan kaikenlaisia koneita ja tekniikkaa, sillä yleensä minulla ei synkkaa niiden kanssa. Aloitin aiheeseen perehtymisen neulekoneiden manuaalikansioita selaillen. Sitä kautta opin neulekoneen osat ja sen, että miten kone langoitetaan. Kun olimme saaneet neulekoneen langoituksen tehtyä, neuvoi Minna miten neuletta lähdetään tekemään. 

Neuletta näkyi syntyvän hurjan nopeaa vauhtia. Se on juuri neulekoneen idea. Neulekoneella voidaan tuottaa nopeasti tasossa erilaisia neulepintoja siitä riippuen, miten aloitus luodaan.

Kun sitten Minnan ohjeistuksen jälkeen menin istumaan omalle ohutlankakoneelleni, ei aloitus onnistunutkaan parilla ensimmäisellä kerralla. Ensimmäiseen kokeiluuni tuli outo sykerö ja toisessa kokeilussani heti ensimmäiseen reunaan jäi iso lankalenkki.

Ensimmäinen kokeiluni:


Ensimmäinen kokeiluni, joka onnistui:








Kokeilin tehdä neulekoneella raitoja. Tämä onnistui aika kivuttomasti ja raidoituksesta tuli siistiä.




Kokeilimme myös aloitta luoden itse silmukat. Tämä oli aika siisti ja toimiva tapa.


Luokassa oli tällainen kone, millä langan sai kauniiksi keräksi. Neulekoneella neuloessa on hyvin tärkeää, että lanka kulkee sujuvasti, eikä töki. Siksi langat on hyvä keriä keriksi,








Kokeilin toisen kurssin tiimoilta myös paksulankakonetta. Paksulankakoneessa oli hieman eroja ohutlankakoneeseen. Ohjekirjan avulla kuitenkin langoituksesta selvisin. Lopuksi on pakko sanoa, että neulekone ei ole minun juttu. En pitänyt siitä yhtään, enkä usko, että sitä tulen enää käyttämään.

Alla on linkki, josta oli paljon apua neulekoneen kanssa taistellessa:

http://blog.kaspaikka.fi/koneneulonta/tanjan-ja-kristiinan-videot/

No comments:

Post a Comment