Tuesday, May 20, 2014

Pallon virkkaaminen

Päätin opettaa muille, miten pallo virkataan. Kun oppii virkkaamaan pallon, se mahdollistaa mm. kolmiulotteisten virkattujen hahmojen, amigurumien tekemisen. Huomasin aihettani pohtiessani, että tähän liittyykin hyvin monta opetettavaa elementtiä: aloitussilmukka, aloitusrengas/magic ring, silmukoiden lisääminen, silmukoiden vähentäminen ja värin vaihtaminen. 

Koska tiesin tyttöjen osaavan jo virkata, niin otin opetettavaksi asiaksi magic ring -aloituksen, sillä se oli itsellenikin uusi asia. Lisäksi päätin opettaa, miten saa syntymään kauniin pallon muodon. Ja lopulta kyllä opetin tytöille siistin värin vaihdonkin heidän pyynnöstään :D

Huomasin opettaessani, että dokumenttikameralla opettaminen ei toiminut, sillä mallini olivat aika tummia. Muista siis jatkossa tehdä INO:t vaaleista materiaaleista!! Näytin siis heille vaiheittaisia INO:ja palloista, joita olin valmistanut. Opettaessani hankalinta oli selittää asiat yksinkertaisesti ja käyttäen oikeita termejä. Helposti saattoi lipsahta puhekielisiä ilmauksia, jotka eivät vastaa tekstiilityön oikeita termejä. Ja kuten virkkauksen ohessa mainitsinkin, niin oikeiden termien käyttö alusta asti on tärkeää!

Tytöt onnistuivat palloissaan hyvin ja aihe oli mielestäni aika helppo opetettava. Se tosin vaati itse hyvin aiheeseen perehtymistä ja useiden kokeiluiden tekemistä. Alla kuva pallon eri vaiheista ja tekemästäni pallosta:


Tein myös raidallisen pallon.





No comments:

Post a Comment